Sraz PTO

Všechno začalo srazem na nádraží. Jeli jsme vlakem do Náměště nad Oslavou. Tam jsme přestoupili do autobusu. Poté jsme dojeli do obce Hartvíkovice a tam jsme se rozdělili do dvou skupinek . Dostali jsme šifru a poté jsme dostali papír s úkoly a s otázkami a po skupinkách jsme začali hrát.Byli jsme rozděleni na kluky a holky . Až jsme dokončili úkoly šli jsme do Campu Wilssonka, kde na nás čekali už vedoucí. Postavili jsme si stany a potom jsme se rozdělili do pirátských band. Na výběr byla pirátka se žlutým a pirát s černým týmem. Potom byla večeře v zubříku ,kde jsme si opékali buřty a u toho nám hráli pisníčky na kytaře. Potom už bylo hodně hodin a šli jsme si vyčistit zuby a šli spát.
Druhý den jsme si dali snídani (vafle s marmeládou a šlehačkou) byli i jahody. Po snídani jsme se připravili do pirátskýho, potetovali jsme se a udělali si jizvy. Hnedka potom byl nástup. Vysvětlili nám pravidla hry a potom hra začla. Každý měl mít uzlovačku , a pak se sbíralo zlato,jídlo,dřevo a kámen. Ondřej a Martin šli dělat oběd na ohniště.K obědu byli tři kuřata s bramborem. Před obědem jsme se šli vykoupat, voda byla studená, ale byl velký pařák tak se to dalo vydržet 🙂 . Po obědě byl chvilku polední klid a pak byli dílničky. Každá skupina si připravila hru .My jako zéeska jsme měli lanové překážky. To trvalo až do večeře. K večeři byl švédský stůl, takže si každý dal to na co měl chuť. Po večeři byl program pro všechny oddíly. Byly to príma hry .Během hraní her bylo i tancování. To si myslím ,že bylo nejlepší. Pak už zbyl čas na osobní hygiénu a spánek.
Nedělní snídaně byla dobrá ,protože si každý donesl domácí buchty a tak každý ochutnal od-každého. Po snídali jsme se balili a pak byl nástup. Tam jsme se dozvěděli, kdo vyhrál celou sobotní hru. Vyhráli žlutí!!! Pak jsme šli poskládat stany a šli jsme se vykoupat . Po koupání jsme si šli dát kofolu. Pak už čekal oběd .Na oběd jsme měli fazole s chlebem. Poklidili jsme po sobě a šli jsme do Hartvíkovic, tam přijel autobus a ten nás odvezl do Náměště. Od nádraží jsme opět jeli vlakem až do Brna….