Ledová Plzeň

Jak už to bývá naším zvykem o pololetních prázdninách, vydali jsme se navštívit další ledové město. Letos jsme se jeli podívat do Plzně. Čekal nás dlouhý víkend nabytý zajímavých památek a her.

Páteční ráno jsme celé procestovali v autobuse do Plzně, kde jsme na místě spěchali odložit velké batůžky do místní pionýrské klubovny, kde jsme spali, abychom mohli vyrazit na procházku městem, kde jsme viděli všechny zajímavé památky, jako radnici, kostel, divadlo, pivovar a podobně. Vymrzlí zimou jsme se večer odebrali zpět ke klubovně, kde jsme spali a zahráli si hry a dali si na véču výborné tousty na tisíc způsobů.

Abychom v sobotu nic nepromeškali, tak jsme se ráno vydali do místního podzemí a pivovarského muzea. Po speciálním obědě jsme s plnými bříšky vyšli asi 400 schodů na kostelní věž a podívali se na celé město z výšky. Už trochu vyhládlí jsme se přesunuli do obrovské hvězdárny. Podívali se na zajímavý dokument, vyzkoušeli si točení v obrovské kouli, zajezdili si autíčkem po měsíci a další zajímavé aktivity. Již značně unavení jsme se přesunuli zpět do klubovny, kde jsme začali chystat večeři a připravovali se na velký turnaj v dostizích a sázkách. Ríša byl nejlepší a mohl jít poté spát jako milionář se všemi koupenými koníky.

V neděli nás čekalo ranní balení a i s batohy jsme se vydali naposledy do města podívat se ještě na muzeum strašidel, abychom se podívali, kdo straší místní obyvatele a poté se přesunuli na vlakové nádraží vyměnili, jak dědeček, který měnil až vyměnil, spoustu předmětů a vyrazili směr Brno.