Minimová výprava

Na minimovou výpravu jsme zamířili do Bučovic. Ubytování nám poskytl místní dům dětí a mládeže. Ve velkém luxusu s elektrickými přípojkami a kuchyňkou jsme zahájili vzdělávací akci. Hned první večer po příjezdu jsme náš čas věnovali minimům a to konkrétně stanovám, zvířatům a rostlinám.
Krásnou sobotu nám zkazilo pouze počasí. Po pohledu z okna byl náš vděk za minimovou výpravu pod střechou nemalý. Dopolední čas jsme strávili krátkým blokem věnovaným stavebním slohům. Následně prošli drobnou herní trasu a poznávali ukázky architektury na obrázcích. Mezi další sobotní body patřily šifry, historie Zeesky a také orientace v přírodě, kde jsme k určování světových stran byli nuceni použít i nástěnné hodiny.  Večer jsme strávili přípravou na krizové situace, první pomoc, přenos raněného a základy komunikace se záchranou službou. Po večeři si účastníci vybrali jeden z dokumentárních filmů a po něm šli do hajan.      
V neděli jsme doplňovali body, které jsme nestihli splnit a prozkoušeli také znalost z morseovy abecedy. Po náročném ale úspěšném úklidu budovy jsme zamířili na vlak a odjeli nazpět do Brna chytřejší než dříve.