Minimová výprava

Letošní minimová výprava poněkud změnila svou lokaci z klasických Bučovic na Buchlovice. Konkrétně jsme se jeli podívat na základnu PS Vinohrady. Na páteční sraz jsme přišli v hojném počtu a byť několik opozdilců ještě dobíhalo na autobus, úspěšně jsme všichni dorazili do Buchlovic. Už v pátek bylo počasí sychravé a nevlídné. Mírný deštík nám však nevadí a tak jsme se dostali na základnu v dobré náladě. Po příchodu jsme se vybalili, najedli a pustili si Dobu ledovou, aby se nám dobře usínalo.

Sobota nás přivítala vytrvalím deštěm. Nasnídali jsme se a vrhli se na minima. Hned na začátku jsme si ukázali jak vypadá kroj a co všechno na něm je. Následně jsme se přioblékli a šli do chladnější jídelny, kde jsme si vyzkoušeli, jak moc známe naše české řeky, města  a pohoří. Kdo nevěděl, dostal nápovědu ve formě šifry, po jejímž vyluštění získal název, jenž mu chyběl. Ještě před obědem jsme si opět vylezli do spacího pokoje. Tam jsme si řekli a ukázali jak se jmenují jednotlivé oddíly, co mají ve znaku, a co za vedoucí a instruktory v nich je. Následoval výtečný oběd ve formě brambor a kuřecího masa. Po poledním klidu jsme se vrhli na plnění minim jako takových.  Druhou část odpoledne nám řekl Alda něco o historii ZS a zapsali jsme si nejdůležitější letopočty v historii ZS. Před večeří se nám opět nahromadila energie, a tak, abychom ji vybyli, vyrazili jsme si zaběhat. A to ne jen tak bezúčelně. Venku kolem základny byli vylepené turistické značky s nápisem toho, co znamenají. Abychom si mapové značky dobře zapamatovali, nechali jsme si deníky uvnitř. Tedy pro zapsání značky jsme si museli zapamatovat, jak vypadá obrázek značky, a co ta daná značka symbolizuje. Následovala večeře ve formě toustů. Napěchovali jsme si břicha a chvíli počkali než nám vytráví. Večer nás čekali taneční podložky. Náramně jsme se vyblbli a vytancovali a šli spát.

V neděli nás už hlavně čekalo balení a úklid. Mimo to jsme si ještě splnili některá minima, co jsme se na výpravě naučili a pak už byl čas vydat se vstříc autobusu a následně domovům.

Akce se nám vydařila a opět jsme se posunuli s minimy o krok dále.