Jarní pochod 2. oddílu

1. Den

Vyráželi jsme ve čtvrtek z Hlavního nádraží. Vlakem jsme docestovali až do České Třebové, zde jsme spali až do soboty. Přespávali jsme ve skautské základně. Po večeři jsme hráli Bang. Potom už nás čekala jen pohádka na dobrou noc

2. Den

Ráno jsme hned po vydatné snídani vyrazili na pruty. Udělali jsme si nádhernou vycházku po lese, až nakonec jsme narazili na pruty. Následně jsme se šli naobědvat. Na oběd byla česneková pomazánka. Když nám slehnulo po obědě břicho, vydali jsme se do "akvaparku". Byl nedaleko naší ubytovny. Užili jsme si tobogánu, páry a dokonce jsme i závodili ve skocích do vody. Honzík byl v tomto absolutní vítěz. Po vyřádění v bazénu, jsme šli na zpět. Večer jsme pletli mrskačky pod vedením Dejva a samozřejmě večeřeli. A protože jsme po celém dni byli unavení šli jsme do hajan.

3. Den

Tentokrát jsme trošku museli spěchat abychom stihli předat ubytko a bus. Nakonec jsme všechno skvěle zvládli. Busem jsme jeli do Litomyšle. Dali jsme si rozchod a oběd, mezitím přijela Štefka s Ondrou D. společně jsme vyrazili na zámek, kde jsme si udělali výzkum a šli do školy, kde jsme spali společně s 1. oddílem. Po večeři jsme barvili vajíčka a šli na kutě, opět s pohádkou.

4. den

Po snídani jsme se vydali do muzea Panenek a domečku. Viděli jsme první Barbie na světě, oprášili jsme si pohádky a vyrazili na Smetanovo náměstí. Na oběd jsme se vrátili do školy. Po kratším poledňáčku jsme šli do Regionálního muzea. Kde jsme se podívali na dokument o Litomyšli, vyzkoušeli jsme si oblečení, které se nosilo v 18. a 19. století, přečetli jsme si něco o Velikonocích v Pardubickém kraji a prozkoumali vykopávky, které se v Litomyšli vykopali. Po skvělém zážitku, jsme šli zpátky do školy, kde na nás čekala skoro celá Zeeska. Večerní program, který si pro nás připravila Rada ZS, jsme si moc užili, i když byl napínavý. Potom už jsme šli spinkat abychom byli čilí na další den

5. Den

Ráno se holky schovaly klukům. Kluci se na mrskání nejdřív moc netvářili, ale nakonec je našli a vymrskali. Po 1. kole mrskání, které bylo i poslední, jsme bodovali vajíčka a mrskačky. Z našeho oddílu se umístil pouze Ondra F. za hezké zakončení mrskačky, byl na třetím místě. Následně jsme se sbalili a šli se naobědvat do zámeckého parku, kde jsme se zdrželi trošku déle, takže jsme málem nestihli vlak, ale nakonec všechno dobře dopadlo. V Brně na nás čekali rodiče a závěrečný nástup, kterým jsme ukončili celý pochod.